2010 m. spalio 5 d., antradienis

Įkvėpimo paieškos dienos

Nors mokyklos laikams nejaučiu įpatingų sentimentų, tačiau visada jaučiu norą mokytis. Jei kurį laiką neišmokstu kažko naujo, nepasisemiu žinių, mane apima nemalonus jausmas, kuris trukdo gyventi ir džiaugtis gyvenimu.
Man labai gaila, kad mūsų švietimo sistema netobula ir jau daug metų joje vyksta man visiškai nesuprantami dalykai. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas puiku - tą sritį reikia reformuoti, o pažiūrėjus giliau - pasirodo, kad einama ne tuo keliu, o taisytini dalykai lieka tokiais kokiais buvę.
Tokia nesmagia įžanga pradedu Mokytojų dienos rytą.
Su floristikos mokslais irgi nėra gera situacija. Manyčiau, retas besidarbuojantis su gėlėmis gali pasigirti savo išeita mokykla. Priežasčių daug: lėšų stygius, galimybės mokyklos ieškoti už LT sienų nebuvimas, galiausiai - pasirinkimo nebuvimas.
Tačiau tai nėra priežastis nesimokyti. Laukiant palankesnių vėjų, galima ieškoti žinių ir kitur. Yra puikių knygų, jei neįperkame knygų (o jos tikrai kainuoja didelius pinigus), ieškokime informacijos internete (nors tai ir skamba labai nusibodusiai), nagrinėkime vienas kitų darbus, susipažinkime su įvairiomis meno stritimis, dalinkimės savo žiniomis vieni su kitais.
Džiaugiuosi floristais, kurie negaili informacijos ir dalima ją ne tik už pinigus, bet ir veltui. Floristė Svetlana Černiavskaja, gyvenanti JAV, prieš pusę metų pradėjo rašyti dienoraštį, skirtą floristikos teorijai ir praktikai Svetlanos dienoraštis. Čia galima rasti ir teorijos, ir praktikos, ir meistrystės pamokų. Kažkas žinoma, kažkas nauja. Ačiū jai.
Tokius žmones, ir noriu pasveikinti šiandien su Mokytojų diena.

Спасибо, Светлана!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą